Wat bieden wij?

Wij hebben 7 Hateenheden (appartementjes) met één gemeenschappelijke (recreatieve) ruimte voor jongeren, het is een plek voor jongeren die vaak al een moeilijke tijd achter zich hebben en verder toe willen werken naar een zelfstandige woonplek.

IMG_5817Door onze ruime ervaring met het opvangen van jongeren via BJ Brabant zijn wij op het idee gekomen om een kamertrainingsboerderij te beginnen. Wij verwachten dat wij jongeren, op onze plek en door onze benadering, een stukje verder de toekomst in kunnen brengen, zowel praktisch als op het gebied van normen en waarden. Op onze locatie staan de verleidingen van de stad wat verder van hen af.

Met Stichting De Driestroom en Ondernemersgroep De Driestroom zijn we in 2011 tot een concept gekomen dat voor de verschillende doelgroepen (lvg, jongeren met autisme, jongeren met gedragsproblemen) in onze regio een unieke en kwalitatief hoogwaardige kans biedt om verblijf en behandeling te krijgen en zicht op het doorgroeien naar een zo passend mogelijke plaats in de samenleving.

Wij willen als gezinsouders de jongeren een gestructureerde 24-uurs verblijfplek met behandeling en zelfstandigheidstraining bieden en dat gelieerd aan erkend zorginstelling De Driestroom. Wij bieden onze begeleiding en continue nabijheid (24 op 24) en zorgen voor aanbod van zowel vrijetijds- als arbeidsmatige (melkveehouderij, agrarische kinderopvang) activiteiten voor de jongeren. En dat in een prachtige landelijke setting die toch redelijk nabij de bewoonde wereld ligt.

Met deze opzet durven wij met trots te zeggen dat wij door het koppelen van onze ervaring en zorgsetting in combinatie met professionele begeleiding- en behandelcontext, in onze regio een prachtig zorginitiatief aanbieden met maximale aandacht voor de kwaliteit en continuiteit van zorgverlening.

Onze locatie is zeer goed bereikbaar via de snelwegen maar ook treinstation Roosendaal is op 15 min. fietsen van ons vandaan. Ook alle mogelijke vormen van onderwijs, sport- en ontspanning zijn op zeer korte afstand.